BURSA / YILDIRIM - Anadolu İmam Hatip Ortaokulu

0(224) 363 62 08
ANADOLU MAH. TUTAR SK. NO 28 YILDIRIM / BURSA
Vizyon
ÇALIŞANLARIN GÖREVLERİNİ İYİ YAPMANIN HUZURUNU DUYDUĞU, HİZMET ALAN ÖĞRENCİLER İLE VELİLERİNİN TAKDİR ETTİĞİ, ÇEVRESİNİN SAYGINLIĞINI KAZANMIŞ, SEÇKİN KADROSU, HUZURLU ÇALIŞMA ORTAMI, İMAM HATİPLİ OLMA BİLİNCİNE SAHİP, YÜKSEK ÖĞRENCİ BAŞARISI VE SOSYAL-KÜLTÜREL ÇALIŞMALARI İLE ÇEVRESİNDE ÖRNEK GÖSTERİLEN BİR İMAM HATİP ORTAOKULU OLMAKIIR.
Misyon
OKULUMUZUN MÜFREDAT PROGRAMINDA TESPİT EDİLMİŞ AMAÇLAR DOĞRULTUSUNDA ÖĞRENCİLERİMİZİ; A) KİŞİSEL AÇIDAN: 1.İLGİ,İSTİDAT VE KABİLİYETLERİ YÖNÜNDE YETİŞTİREREK, GELECEKTEKİ HAYATINA VE ÜST ÖĞRENİME HAZIRLAMAK. 2.TÜRKÇEYİ DOĞRU KULLANMA, TÜM DERS VE PROGRAMLARDA BELİRLENEN HEDEFLER DOĞRULTUSUNDA TEMEL BİLGİ VE BECERİLER KAZANDIRMAK. 3.TÜM ÖĞRENCİLERİN ÖĞRENMESİNİ SAĞLAMAK, EĞİTİMİN BİR İHTİYAÇ OLDUĞUNA İNANAN VE KENDİNİ GELİŞTİRME İSTEĞİ DUYAN, DOĞRU DÜŞÜNEBİLEN, BİLGİLİ, BECERİKLİ, KENDİNE GÜVENEN BİREYLER OLARAK YETİŞMELERİNE FIRSAT TANIMAK. B) TOPLUMSAL AÇIDAN: ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINA, T.C. ANAYASASINA VE DEMOKRASİNİN İLKELERİNE UYGUN OLARAK, HAK VE SORUMLULUKLARINI BİLEN, MİLLİ, TOPLUMSAL DEĞERLERE SAHİP, ÜLKESİNİ, MİLLETİNİ, BAYRAĞINI SEVEN YURTTAŞ OLMA BİLİNCİ KAZANDIRMAK. C) İNSAN İLİŞKİLERİ BAKIMINDAN: BAŞKALARI İLE İYİ İLİŞKİLER KURABİLEN, İŞBİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞABİLEN, ÇEVRESİNE UYUM SAĞLAYABİLEN, İYİ, MUTLU VE HOŞGÖRÜ SAHİBİ İNSANLAR OLARAK YETİŞTİRMEKTİR.
Başarılar
Okulumuz 2013-2014 öğretim yılında 5. sınıflara 3 şubede eğitim vermeye başlamıştır. 2022-2023 öğretim yılında 5 sınıfta 155 öğrencimize 10 öğretmenimiz eğitim vermiştir. 2016-2017 öğretim yılında mezun olan 50 öğrencimizin tümü bir ortaöğretim kurumuna yerleşmiştir. 2017-2018 öğretim yılında mezun olan 88 öğrencimizin tümü bir ortaöğretim kurumuna yerleşmiştir. 2018-2019 öğretim yılında mezun olan 67 öğrencimizin tümü bir ortaöğretim kurumuna yerleşmiştir. 2019-2020 öğretim yılında mezun olan 45 öğrencimizin tümü bir ortaöğretim kurumuna yerleşmiştir. 2020-2021 öğretim yılında mezun olan 10 öğrencimizin tümü bir ortaöğretim kurumuna yerleşmiştir. 2021-2022 öğretim yılında mezun olan 29 öğrencimizin tümü bir ortaöğretim kurumuna yerleşmiştir. 2022-2023 öğretim yılında mezun olan 40 öğrencimizin tümü bir ortaöğretim kurumuna yerleşmiştir.
Saatler
Giriş: Pazartesi, Salı, Perşembe, Cuma günleri 09:00 Çıkış: Pazartesi 16:10, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma günleri 15:20
Kalorifer (Doğalgazlı)
İngilizce ve Arapça
Bursaray, otobüs, minibüs, dolmuş vb. vasıtalar ile sağlanır.
Okulda sözleşmeli servis hizmeti yoktur.
Yerleşim Yeri
Yıldırım ilçesindeki Şehit Zeki Burak Okay Ortaokulu binasındadır. - ANADOLU MAHALLESİ TUTAR SOKAK NO: 28 İÇ KAPI NO: 1 YILDIRIM / BURSA
İlçe merkezine mesafesi 1.600 metre ve il merkezine mesafesi 2.750 metredir.
Sportif Etkinlikler
Masa tenisi, futbol, voleybol, basketbol, satranç ve hentbol çalışmaları yapılmıştır. Şimdi futbol, voleybol, satranç çalışmaları yapılmaktadır.
Diğer Hususlar
Binamız kütüphane bulunacaktır. 240 adedi sınıf kitaplıklarımızda olmak üzere okulumuzda toplam 612 kitap bulunuyor. Okulumuzdaki kitap sayısını 1200 adede çıkarmayı hedefledik. Bunun için çalışıyoruz. "KÜTÜPHANEDE BULUNAN KİTAP SAYISI" bölümüne kitap hedefimiz olan 1200 sayısı girilmiştir. Kitap hedefimizi 1320 olarak belirledik.